Tips och råd

Några ord om oss

Sot & Ventilationstjänst AB

Sedan 1996 har Sot & Ventilationstjänst AB varit verksamma i Västerås kommun i dess nuvarande bolagsform. Företaget har funnits, om än i några olika bolagsformer, i nära på 100 år. För oss är hög kvalitet alltid av högsta prioritet, vi sätter stort värde i förebyggande brandsäkerhet och hälsosamt inomhusklimat.

Företaget sysselsätter 25 medarbetare som har genomfört och avklarat de utbildningar som krävs. För att utföra sotning, ventilationskontroller och brandskyddskontroller börjar man med att avlägga en skorstensfejarexamen. Därefter krävs en flerårig arbetslivserfarenhet inom yrket innan möjligheten att avlägga en teknikerexamen ges. Givetvis hänger vi alla med i svängarna och fortbildar oss kontinuerligt och ser till att våra behörigheter är uppdaterade.

I dag ingår Sot & Ventilationstjänst AB i SoVent Group. Det är den ledande aktören inom den svenska sotnings- och ventilationsbranschen med över 40 syskonföretag över hela landet. Företagen samverkar inom bland annat kompetensutveckling. Förutom den övergripande branschutbildningen vid sotarnas skola i Rosersberg har gruppen en egen skola, SoVent Academy i Märsta, med utbildningar inom sotnings- och ventilationsteknik.

Vi har idag väldigt bra samarbeten i Västerås, Arboga, Köping och Kungsör och ser även fram emot nya, spännande samarbeten!

Nyfiken på att bli en del av vårt team?

Att jobba som sotare är ett i högsta grad omväxlande arbete. Du får inte bara klättra på taken och bekanta dig med skorstenar och eldstäder. Ett växande område handlar om inomhusmiljö, där våra ventilationstjänster blir allt viktigare för våra kunders hälsa, komfort och driftsekonomi. Med tiden kommer du att kunna hantera samtliga roller – om du så önskar. Känner du dig manad, eller om du vet någon som skulle kunna passa in i rollen hos oss, skicka gärna en spontanansökan!

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar 07.00-16.00 på telefon 021-13 02 83. Välkommen att höra av dig!    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.